Wat houdt de trend strategisch beleid & planning in? De trend strategisch beleid en planning wordt voornamelijk gedaan door de overheid. Hierbij kijken ze naar verschillende bestemmingen waar wat mee gedaan moet worden. En wordt er bepaald wat ze het beste er mee kunnen doen wat zo efficiënt mogelijk werkt. Ook kunnen ze verschillende bestemmingen bij elkaar trekken om zo weer wat nieuws te creëren, wat voor beide bestemmingen een betere en efficiëntere oplossing is. Het doel van het strategisch plan is het richting geven aan de strategie uitvoering. En wel zo concreet dat kan worden vastgesteld of de strategische doelen worden bereikt. In het strategisch beleidsplan staan 3 vragen centraal. Deze zijn; Wat doen we? Voor wie doen we het? Hoe en waarin kunnen we uitblinken? Het strategisch beleid is in de toeristische sector erg belangrijk. Hierin staat namelijk wat het doeleinde van de bestemming is, wat de wens van de toerist is, en hoe ze het beste de bestemming kunnen onderhouden. Het strategisch beleid wordt ook regelmatig aangepast, omdat de bestemming steeds bij moet blijven bij de wensen van de toerist. Maar het kan ook moeten worden aangepast, omdat de bestemming bijvoorbeeld overvol wordt of het raakt beschadigd. Dan moeten er maatregelen genomen worden over hoe ze dit gaan oplossen. Een stad waarbij duidelijk gebruik wordt gemaakt van strategisch beleid is Dubai, deze stad is sinds een paar jaar enorm gegroeid in de populariteit onder toeristen. Dit komt doordat Dubai zich erg in de wensen van de toerist heeft verdiept en zich heeft ontpopt tot een waar vakantieparadijs. Nu gaan we het verder hebben over 3 trends die onder het strategisch beleid en planning vallen.
Ruimtelijke planning
Bij ruimtelijke planning gaat het erover wat je met een bestemming doet, wat de doel van je bestemming is en hoe je de bestemming indeelt. Daarbij wordt rekening gehouden met de individuele en gemeenschappelijke belangen. Simpel gezegd; het zo goed mogelijk op elkaar aanpassen van samenleving en ruimte. De wetenschapgebieden die hierin een grote rol spelen zijn planologie, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Maar ook milieu en economie spelen hierin een grote rol. Al deze factoren bepalen de ruimtelijke planning van een bestemming, zodat de bestemming zo nuttig en efficiënt wordt benut.
Veiligheid
'De dreigingen van vandaag trekken zich weinig aan van grenzen of dijken. Interne en externe veiligheid zijn niet meer van elkaar te scheiden. Wat in de wereld om ons heen gebeurt, raakt direct aan onze eigen veiligheid en onze welvaart’ zegt minister Timmermans van buitenlandse zaken in het internationale veiligheidsstrategie. De zorg voor openbare orde en veiligheid is al lange tijd één van de belangrijkste taken van de overheid. De verantwoordelijkheid voor het veiligheidsbeleid op lokaalniveau ligt bij de gemeente. Het veiligheidsbeleid op lokaalniveau en landelijkniveau kun je indelen in 5 veiligheidsvelden dit zijn: Veilige woon-en leefomgeving, bedrijvigheid en veiligheid, jeugd en veiligheid, fysieke veiligheid, integriteit en veiligheid.
Citymarketing
Om een bestemming zo goed mogelijk te benutten kan men Citymarketing inzetten. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de sterke en zwakke kanten van een bestemming. Bij citymarketing wordt er gericht op 3 doelgroepen die de ‘3 b’s ‘ worden genoemd. Deze zijn bezoeker, bedrijven en inwoners. Waarom citymarketing inzetten? Door de economische globalisering zijn bedrijven in staat om zich overal ter wereld te vestigen, daarnaast gaan de bewoners en toeristen steeds meer op onderzoek uit. Steeds meer steden maken gebruik van citymarketing; men bedenkt een hip imago, verzint een pakkende slogan of laten zich aantrekkelijk aanprijzen in marketingcampagnes. Zo hoopt een stad meer toeristen en bedrijven aan te trekken en tegelijkertijd de bewoners vast te houden.
We zullen nu veder ingaan op de trend citymarketing met als bestemming de stad Rotterdam. In Rotterdam wordt er veel gebruik gemaakt van citymarketing zo zijn er verschillende bezienswaardigheden die een groot deel aan de citymarketing van Rotterdam bijdragen. Voorbeelden hiervan zijn; de Erasmusbrug, de kubuswoningen, de markthal, de Rotterdam en het centraal station van Rotterdam. Hier kun je goed zien dat Rotterdam hierbij heeft gedacht aan de ‘3 b’s ‘ namelijk de bezoekers, bedrijven en de bewoners. Deze 5 bezienswaardigheden trekken namelijk veel bezoekers, omdat de stad om deze bezienswaardigheden bekend staat. En gaan bezoekers daar dus vaak heen omdat dat het beeld is van wat men heeft van Rotterdam. Voor bedrijven zijn deze 5 bezienswaardigheden aantrekkelijk omdat ze in de gevallen als de markthal, de Rotterdam en het Centraal station de kans krijgen om daar hun bedrijf te vestigen. Dit is voor bedrijven erg aantrekkelijk omdat ze zo gevestigd zijn op populaire locaties waar veel bezoekers komen, en dus zal een bedrijf zo veel naamsbekendheid krijgen maar zullen ze er ook klanten aan overhouden. Voor de stad Rotterdam is het voordeel hier weer van dat de werkgelegenheid weer groter wordt. Voor de bewoners van de stad Rotterdam zijn deze 5 bezienswaardigheden aantrekkelijk omdat het hun stad Rotterdam onderscheid van andere steden, en deze bezienswaardigheden de stad Rotterdam uniek maakt. Hierdoor zal de stad Rotterdam zijn bewoners vasthouden omdat het zo aangenaam en aantrekkelijk wonen is voor de bewoners van Rotterdam. Dit komt omdat er wordt gedacht aan de behoeftes en verlangens van de bewoners van Rotterdam. Hierdoor zullen ze niet snel uit de stad Rotterdam vertrekken en naar een andere stad gaan verhuizen.
Wat is de economische impact van de citymarketing?
De economische impact van de citymarketing in rotterdam met deze 5 bezienswaardigheden is dat het veel geld oplevert voor de stad Rotterdam. Dit komt doordat er bedrijven, woningen, winkels, hotels, kantoren en horecabedrijven hier zich vestigen. En dit levert geld op voor de stad Rotterdam. Toeristen geven vaak geld uit bij dit soort bezienswaardigheden dit kan zijn in de vorm van een bezoekerstarief, souvenirs of het bezoeken van de winkels hotels en horeca. Maar niet alleen de toeristen geven hier geld aan uit de bewoners van Rotterdam geven hier zelf ook geld uit. Heel makkelijk gezegd is als een student naar zijn of haar school reist met het openbaar vervoer en diegene een broodje op het centraal station haalt dit al geld op levert voor de winkels die gevestigd zijn op het centraal station van Rotterdam.
Wat is de rol van technologie bij citymarketing?
Bij de vraag ‘wat is de rol van technologie bij citymarketing?’ gaan we kijken naar de markthal in Rotterdam. Bij de markthal in Rotterdam wordt er bij verschillende elementen van technologie gebruikt, deze zijn in het Italiaanse design van Comelit te vinden in de markthal. Zo maken ze gebruik van video-deurintercomsystemen bij de deurstations dit zijn draadloze deurbel camera’s. 6 deurstations zijn in 316 touch met goed kwaliteit staal. En er zijn 256 Smart-monitors voor de appartementen zelf.

Maak jouw eigen website met JouwWeb